Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Η παρέα των τριών: Idéfix-Rantanplan-Milou


Ο μικρούλης, χαριτωμένος Idéfix ήταν η έμμονη ιδέα (idée fixe) του Γάλλου καρτουνίστα René Goscinny και η αδυναμία του εύσωμου Γαλάτη Obélix, ο οποίος τον κουβαλάει μαζί του σε όλες τις απίστευτες περιπέτειές του παρά τις αντιρρήσεις του Astérix. Έξυπνος, θαρραλέος και ευαίσθητος, ο Idéfix είναι πιστός σύντροφος των δύο ηρώων και μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, τους σώζει και τη ζωή. Κυνηγάει κι αυτός τους Ρωμαίους, προστατεύει τα δέντρα, αλλά δυσκολεύεται να μεταφέρει μενίρ παρά την εκπαίδευση που δέχεται από τον Obélix.


Ο Βέλγος Morris και ο Γάλλος René Goscinny έχουν τον δικό τους σκύλο-ήρωα: τον διάσημο Rantanplan. Διάσημος; Βεβαίως. Για την ηλιθιότητά του. Είναι ο πιο ηλίθιος σκύλος του κόσμου ή «ο σκύλος που είναι πιο ηλίθιος και από τη σκιά του». Ίσως γι’ αυτό είναι η αδυναμία του Averell Dalton! Δεν ξέρει να κολυμπάει, δεν μπορεί να βρει τον στόχο του όταν πηδάει στην αγκαλιά κάποιου, είναι αδύνατον να προσανατολιστεί. Η όσφρησή του τον προδίδει, η διαίσθησή του επίσης. Μπερδεύει τους Daltons με ευυπόληπτους πολίτες, τον Lucky Luke με διάσημους desperados του West, τα κάρβουνα με τις τρούφες. Λαίμαργος και γκαφατζής, «λάθος της φύσης» σύμφωνα με τη Jolly Jumper, το άλογο του Lucky Luke (την Ντόλυ όπως μεταφράζεται το όνομά της στα ελληνικά), κατορθώνει όμως να κερδίσει τη συμπάθεια του αφεντικού της, αλλά και τη δική μας αγάπη.


Ο Milou είναι ο αχώριστος φίλος και συνεργάτης του νεαρού δαιμόνιου δημοσιογράφου με το σηκωμένο τσουλούφι, του Tintin και γεννήθηκε από την πένα του Βέλγου Hergé. Τον ακολουθεί παντού, μοιράζεται τους κινδύνους και τη δόξα του, συχνά τον βάζει σε μπελάδες κι άλλες φορές τον βγάζει από τη δύσκολη θέση. Σκέφτεται, σχεδόν μιλάει, και συμβουλεύει το παράτολμο αφεντικό του. Καλοφαγάς, που όμως δεν διστάζει να θυσιάσει την απόλαυσή του για χάρη του Tintin. Mε μεγάλη αγάπη για το απαγορευμένο ουίσκι, κυρίως της μάρκας Loch Lomond, χωρίς όμως να περιφρονεί το ρούμι και τη σαμπάνια.


Πηγές για τις εικόνες:
http://www.blogblowfish.com/2016/02/26/herge-snowy-and-milou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου