Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Από την Agatha Christie στον Batman


Η εξαιρετική ιδέα της Agatha Christie, για την οποία σας μίλησα στην προηγούμενη ανάρτηση, βρήκε συνεχιστές. Το 1992 ο συγγραφέας Paul Dini και ο εικονογράφος Bruce Timm παρουσίασαν στη σειρά κινούμενων σχεδίων Batman έναν γυναικείο χαρακτήρα με το όνομα Harley Quinn (το πραγματικό της όνομα είναι Harleen Frances Quinzel) και την εμφάνιση σαλτιμπάγκου. Την επόμενη χρονιά η νέα ηρωίδα έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο περιοδικό DC Comics, σε μια ιστορία με κεντρικό ήρωα και πάλι τον Batman, και από τότε οι εμφανίσεις της απέκτησαν μια κανονικότητα.
Η Harley Quinn, ψυχίατρος στο άσυλο Arkham της Gotham City κουράρει έναν ασθενή, που είναι το δίχως άλλο ο super-κακός της υπόθεσης και ακούει στο όνομα Joker, του οποίου γίνεται στενή συνεργάτιδα και ερωμένη. Μάλιστα, μαζί με άλλες δύο γυναικείες φιγούρες, την Catwoman και την Poison Ivy, δημιουργούν ένα εγκληματικό τρίο γνωστό με το όνομα Gotham City Sirens (Σειρήνες της Gotham City).
Η Harley είναι ξανθιά, γαλανομάτα και φοράει μαύρη μάσκα ντόμινο, λευκό make-up και, για να δικαιολογήσει το όνομά της, φοράει επίσης το μαυροκόκκινο κοστούμι του Αρλεκίνου. Έχει ανοσία στις τοξικές ουσίες και στο δηλητήριο του Joker και οι πληγές της επουλώνονται ταχύτατα. Η δύναμη και η ευελιξία της τελειοποιούνται με κάθε νέα της εγκληματική επιχείρηση.



Γι’ ακόμα μια φορά, λοιπόν, το καρναβαλικό γκροτέσκο συνδέεται με το εφιαλτικό και το έξαλλα κωμικό που όμως τελικά καταντάει αποτρόπαιο (όπως καθαρά επιβεβαιώνεται από την ερωτική σύνδεση της  Harley Quinn με τον Joker).

Πηγή για την εικόνα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου